You are currently viewing A twitch huszár és a nemséf kisasszony kalandozásai a föld körül – 4. rész Mexikó 1. felvonás

Az a bizonyos negyedik

Negyedik szerdánkat nagyon vártuk már. A mostani időszakban ezek a főzések kicsit kiszakítottak minket a hétköznapokból, és adtak némi kis fényt az alagútban. Hát ezen a héten valaki lekapcsolta a villanyt. ☹️ Persze csak átvitt értelemben. Hétről hétre készülünk a főzésekre, próbálunk mindig jobb és jobb minőséget összehozni, mind hangban és képben. Eddig valahogy úgy alakult, hogy vagy a hang, vagy a kép nem volt az igazi. Ugyanakkor ez a három alkalom remek tanulópénz volt, és mindig sokat tanultunk belőle. Úgy éreztük, a negyedik szerdára már minden tuti lesz. Hát nem.

Nagyjából úgy mondhatnám, hogy a negatív spirál beszippantott. Ismeritek Murphy törvénykönyvét? „Ami elromolhat, az el is romlik” És a net el is romlott. Jobban mondva lekapcsolták. A blog írása számomra egy olyan „hely”, ahol a bennem felgyülemlő gondolatokat és a bensőmben kialakult csomókat kibogozhatom. Egy ilyen csomó volt a net kikapcsolása is. Édesapám halála után fokozatosan próbálunk minden szálat elvarrni, és mindent elrendezni, vinni tovább a hétköznapokat nélküle. Ámde a netről elfeledkeztünk… Két hónap türelmi idő után, mivel semmilyen csatornán nem tudták már elérni apukámat, kikapcsolták az internetszolgáltatást. És ezzel befuccsolt a szerda esténk.

Tudjátok, van az az érzés, amikor úgy érzed nagyon lent vagy, és bizonytalan vagy és semmi másra nem vágysz, mint egy duzzogós pulcsiban meleg teát kortyolgatva sajnálni magad. De van egy dolog, ami képes mosolyt csalni az arcomra. Ez volt a szerda esti főzőcskézésünk. Éppen a negyedikig. És ezen a héten ez sem volt. Rég éreztem már magam ilyen szomorúnak, hogy még ez sem sikerült. És tanácstalannak, és tehetetlennek.

De a család éhes volt

Nincs mit szépíteni, a család nagyon várta az e heti szerdát. Hiszen mindannyian nagyon szeretjük a chilisbabot, vagy másnéven chili con corne-t. Tökéletes étel mindannyiunk számára, hiszen gluténmentes, laktató és nagyon nagyon finom. Igen ám, de bevallom el ment a kedvem a főzéstől, miután kiderült, hogy nincs internetünk, és semmi másra nem vágytam csak arra a duzzogós pulcsira. 😃

Aztán láttam a család szomorú arcát és eszembe jutott valami! „A guacamole tortilla chips-sel is jó lenne vacsorára?” Naná!- érkezett a válasz. Így hát összeszedve minden pozitív kisugárzásomat neki láttam egy jó kis avokádós mártogatós elkészítéséhez.

A főzéshez szív is kell

Fontos volt, hogy összeszedjem a pislákoló pozitív kisugárzásomat. Hiszem, hogy egy étel elkészítéséhez szív is kell. Érezni egy ételen, hogy mennyi szeretettel és szívvel készül. Janival mikor bent állunk színes büféautónkban és az ételeket készítjük, mindig beleteszünk egy csipet szeretetet is. Minden egyes hamburgerbe és minden egyes tortillába, vagy óriáspalacsintába kicsit benne vagyunk mi is. Ettől Lili’s Truck-osak a Lili’s Truck-os ételeink. Ez a szeretet hajtott engem szerda este is, hogy elkészítsem legalább azt a guacamole-t, hisz a család éhezett. 😊

Kissé akadozva, kissé fáradt kezekkel, de neki láttam a vacsorakészítéshez. A receptet a blog bejegyzés alján természetesen megtaláljátok majd. Érdemes kipróbálni, elkészíteni, mert finom lett, egy nyugodt kis mártogatós vacsora lett belőle.

Az ötödiken ismétlünk, azaz maradunk Mexikóban!

Következő szerdán nem hagyjuk annyiban a dolgot, és igenis elkészítjük élőben twitch csatornánkon (www.twitch.tv/lilistruck) a beígért chilisbabot. Sőt! Miközben rotyog a bab, elkészítjük a guacamole-t is, hogy beszélgetés közben legyen mit mártogatni. Mert, hogy beszélgetni fogunk tudni Mexikóról. Ismeritek Frida Kahlo-t? Mi igen. 😊 Ha velünk tartotok, elmeséljük nektek, hogy ki is volt Frida Kahlo és honnan ismerjük őt.

Végezetül, íme az ígért recept, ahogyan én készítettem a GUACAMOLE-t.

Lilis-Truck-Glutenmentes-finomsagok-Twitch-Mexico-2

Hozzávalók:

  • 2 db paradicsom
  • 1 negyed vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 puha, érett avokádó
  • ½ lime leve
  • ízlés szerint habanero paprika vagy valamilyen csípős dolog
  • friss koriander (ha nem találtok az sem baj, nélküle is nagyon finom volt)
  • Tortilla chips

A két paradicsomot bevagdaltam, és forró vízzel leforráztam. 1-2 perc elteltével a héját csodálatosan le tudtam húzni. Innentől a két paradicsom útjai ketté válnak. Az egyiket felkockáztam és félretettem. A másikat félbevágtam, kimagoztam, feldaraboltam. Ehhez hozzáadtam a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy aprítógépben összeaprítottam. Ehhez tettem az avokádót (a héja és a magja nélkül :D), friss koriandert (ha van), a lime levét, sót, és a csípőset. Majd ezt az egészet ismét összeaprítottam. Mikor szép krémes lett, lépett színre ismét a felkockázott paradicsom. Lazán összekevertem, tálaltam, és már mártottuk is bele a tortilla chipset.

Forrás: https://streetkitchen.hu/vegetarianus-etelek/igy-keszul-a-legjobb-hazi-guacamole