You are currently viewing Amikor a strandon ettünk

Mióta meg van a truck én nem voltam nyaralni!

És tényleg! Hiszen nekünk az igazi szezon nyáron van, akkor kell dolgozni, mikor van munka! És ez idén is így volt, csak mentünk. Sokszor azt sem tudtam éppen hol vagyunk, és 3 nap múlva hol leszünk. Miközben az alváshiány meg csak gyűlt és gyűlt….

Nyaralni egy hiperérzekeny gluténérzekennyel

Régen úgy jártam a lányokkal nyaralni, hogy olyan helyre mentünk, ahol nagyjából előre láttam mit fog enni Lili egész héten. Vagy olyan szállodába, vagy olyan városba, ahol van valamilyen gluténmentes étkezési lehetőség. Persze megfőzök én neki mindent, de azért a nyaralás akkor az igazi, ha egyszer legalább el tudunk menni valahova vacsorázni, vagy hekkezni.

Helló Siófok!

Úgy hozta az élet, hogy idén nyáron sokat lehettünk, vagyis inkább lehettek a csajok Siófokon. Nekem meg azt hozta az élet, hogy augusztus közepén lett két szabad hetem. Már úgy szabad, hogy nem mentünk a truckkal sehova. Persze vállalkozói fogaskerekeim ekkor sem állnak le, de az más. Így hát nem volt kérdés, irány Siófok. Csak mi hárman, Lili, Dóri és én. Tökéletes hely nekünk. A Pietroban már ismernek, Balatonlelle közel van, Sanyika halsütödéjében isteni a hekk, és végre a Hamburgerházba is eljutottunk a kihagyhatatlan vidámparkozás elött.

És a strandon a lángos?

Miután végig ettük a déli part egy részét, már csak egy dolog hiányzott a teljes balatoni-nyaralós-strandolós érzéshez: a strandon a sajtos-tejfölös lángos, a büfében, fürdőruhában. És mit csinál egy rutinos gluténérzékeny gyermek anyukája? Naná! Reggel felkeltem, és nekiálltam.
Ismét hálás köszönet Átol Tibornak a gluténmentes chef-nek, a csodálatos gm lángos receptért.🙏 (recept linkje a blogbejegyzés alján)
Eltartott egy darabig, de amint elkészültek a lángosok (kettő Lilinek, egy nekem), reszeltem sajtot, tettem egy kis tejfölt dobozba, csináltam fokhagymás kenegőst (reszelt fokhagyma vízzel és sóval keverve) és indultunk is kis kosárkával a strandra.

Üditő, egy lángos, egy roséfröccs.

Letelepedtünk egy asztalhoz az egyik büfénél. Dóri kapott egy “rendes” lángost, vettem üdítőt és magamnak egy igazi hideg balatoni roséfröccsöt. Rezzenéstelen arccal kicsaptam a gluténmentes lángost és a hozzávalókat az asztalra, és kezdődhetett a lakoma. Lili nagy szakértelemmel először megfokhagymázta, aztán megtejfölözte, majd jó sok sajttal megszórta a lángosát.
Én meg csak néztem, és mosolyogtam, hogy látom, milyen boldogan és átéléssel eszi a lángost. Akkor eldöntöttem, hogy ezt megírom majd nektek is!

A recept: https://blog.glutenmenteschef.hu/index.php/2020/05/09/langos-gluten-tej-es-tojasmentesen-schar-mix-b-lisztkeverekbol/