You are currently viewing Jövőre Újra Jövünk! – JÚJ!

Az idei szezon volt a negyedik

Lassan az év végéhez közeledünk, és bár van még egy hónap az évből, én mégis elérkezettnek éreztem az időt, hogy összefoglaljam és visszaemlékezzek a Lili’s Truck idei szezonjára. Mit gondoltok? Hány rendezvényen jártunk idén, ahol ti már alig vártátok, hogy megkóstolhassátok gluténmentes hamburgereinket? Vagy Nektek a tortilla, az óriás palacsinta, netán a császármorzsa vagy esetleg más gluténmentes finomság volt a kedvencetek? Olvasd tovább és az összefoglalóból kiderül merre járt a Lili’s Truck színes kisautója és ti milyen szeretettel fogadtatok minket.

Ha csak számokat írnék, viszonylag rövid lenne ez a bejegyzés, persze ezzel együtt sokatmondó is: Több, mint 6500 km-t mentünk. Egy-egy megszakítással több, mint 25 hétvégén nyitottuk fel a truck ablakát folyamatosan. Több, mint 2500 darab zsemlét vágtunk fel, hogy hamburgert készítsünk belőle. Több, mint 400 kg marhahúst sütöttünk meg, és több, mint 200 kg csirkemellet grilleztünk meg a számotokra. Több, mint 300 kg burgonyából készítettünk lepénytésztát, és vasaltunk nektek össze, mindenféle finomsággal. Bár ezek „csak” számok, mégis igen izgalmas volt összevetni, hogy mennyi minden történt az évben.

12 hónap, 12 pillanat

És akkor egy kicsit kibontva nézzünk 12 emlékezetes pillanatot:

 1. Január. Hideg volt és fagyok voltak, de mi sapkát, bundát és hótaposót húztunk, hogy végre kinyithassuk truckunk ablakát először az évben. Ilyen ez a popszakma, télen hideg van.
 2. Február: Ó, igen a Freeze Fesztivál. Tudjátok, minden rendezvény azon múlik, hogy jól van-e megszervezve. Meglepő igaz? Hát sajnos ez a rendezvény nem volt az igazi, de emlékszem már napközben úgy sütött a nap, hogy jól esett átadni magunkat a napsütésnek, miközben a lányaim boldogan korizhattak a legszebb és legnagyobb hazai koripályán. Sőt! Még egy közös képet is tudtunk készíteni Ricsipível, az Animal Cannibals együttes egyik tagjával.
 3. Március: Szóval egyszer kipróbáltuk ezt a faházas műfajt, de a jövőben nem fogunk ragaszkodni hozzá. Ragaszkodunk a Lili’s Truck színes kisautójához. Viszont kedves szegediek, csodás élmény volt nekünk az idei március 15-ei hosszú hétvége, köszönjük nektek! És innen is pacsi chilis szomszédunknak, akinek a társaságában csak úgy elrepült az ott töltött négy nap.
 4. Április: Nagyon kedves emlék a húsvéti tojáskeresés a Gödöllői Kastély Parkjában, és természetesen amint lehetett elmentünk Nyíregyházára is. Ebben a hónapban egy új városba is el tudtunk látogatni, Dunaújvárosba is elvittük 100% gluténmentes finomságainkat.
 5. Május: Végre vissza tudtunk térni Sopronba is, és itt mutatkozott be az idei év sztárja is, a gluténmentes töltött lepényünk. Szerettétek Ti is, szeretjük mi is. Naná, hogy nem búcsúzunk tőle.
 6. Június: Ez a hónap az a hónap. 5 hétvégén mentünk, 5 különböző városba és helyszínre. Bevallom, vannak olyan momentumok, amikre nem pontosan emlékszem, de ez valószínűleg csak azért van, mert viszonylag keveset aludtunk.
 7. Július: Nyári gyerekként, nekem ez a kedvenc hónapom. És nem azért mert ebben a hónapban van a szülinapom, hanem mert ilyenkor van az igazi nyár. Az idei július mondjuk kissé szélsőséges volt, a hőséggel és a jéghideg viharokkal. Volt benne két egynapos kiruccanásunk is Miskolcra és Berettyóújfaluba. Hálás vagyok ezekért az emlékekért.
 8. Augusztus: A 8-ik hónap volt a fesztiváloké. Volt boros, sörös, zenés, majdnem tűzijátékos.
 9. Szeptember: Ó, igen! A „minden elfogyott hónap” Jövőre újra jövünk többen, többel, többet.
 10. Október: A rehabilitáció hetei. Kissé elfáradtunk a nyárban, így egy bölcs tanácsára megálltunk, és pihentünk. Ebben a hónapban egyszer nyitottunk ki, és akkor sokak örömére újra gluténmentes tortillákat tekertünk egész hétvégén.
 11. November: Hogy finoman fogalmazzak beütött a hideg. Két tematikus hétvégénk volt, sok tapasztalattal. Hosszú szünet után újra marhaburgereket sütöttünk, és kipróbáltuk magunkat gluténmentes pizza kategóriában.

December, az utolsó hónap

És elérkeztünk az utolsó hónaphoz. Bár még előttünk van két rendezvény, de már látjuk az év végét. Úgy döntöttünk két olyan rendezvényen és helyszínen jelenünk meg, ahol igazán ünnepi hangulatban találkozhatunk még egyszer, utoljára az évben. December második hétvégéjén ismét a Csak a Mentes rendezvényén veszünk részt, és készítjük 100%-ban gluténmentes finomságainkat. Szeretjük ezt a rendezvényt, bár már rég volt olyan, de ha éppen szabadok vagyunk mi is mindig kilátogatunk, mint érdeklődő. Lili szerint ez az év legjobb fesztiválja. Persze, hiszen minden gluténmentes, és mindent meg tud kóstolni. Az adventi időszakot Gödöllőn, a Királyi Kastély belső udvarán megrendezett Adventi napokkal zárjuk. Ezzel a rendezvénnyel már mi is féllábbal a karácsonyfa körül leszünk.

Jövőre újra jövünk- 2023

Ez biztos. Rengeteg tervem van. Vannak dolgok és helyszínek, rendezvények, amiket megígértem magamnak, hogy ide jövőre is visszajövünk. Már akkor, mikor éppen indultunk onnan haza. Aztán vannak azok a városok és fesztiválok, amik már rég tervben vannak, de eddig nem sikerült a részvétel. Azon leszek, hogy 2023-ban ott legyünk. És bár nem tudunk mindenhol ott lenni, de azt megígérhetem, hogy kevesebbet nem fogok dolgozni. Mert értetek érdemes!

A gluténmentesség szupererő!