You are currently viewing A gluténmentesség szupererő!

Honnan ered ez a mondat?

Sok vendégünk, a számát sem tudom már, érkezik meg hozzánk kissé pironkodva, kissé szégyenkezve rendelni. Majd a háttérből az ismerősei, a barátai elkezdik cikizni, hogy te ilyet eszel? Jaaa. Mert te ilyen izé vagy.

Sok-sok hamburgerdobozunkra írtuk már rá, hogy a gluténmentesség szupererő! És tudjátok miért? Mert tisztában lenni azzal, hogy mi bajod van, és tartani a diétát olyan erőt kíván, amit a “többi” ember el sem tud képzelni. Életet menthet. És ha képes vagy rá és meg tudod tenni, hogy gluténmentesen étkezz, olyan erővel rendelkezel, ami talán csak Superman-nek van.

Amikor ott a dobozon a mondat!

Amikor ráírjuk ezt a mondatot egy-egy dobozra, tudjátok mit kapunk cserébe? Köszönetet, és egy cinkos mosolyt, hogy “ti velem vagytok” . A doboz tulajdonosai gyakran mutogatják baráti körüknek, hogy: “Látjátok mi van a dobozomon? Lehet leállni a cikizéssel!”

Mert egy közösségben szégyenkezni nem szupererő!

Amióta az én Lilimnél kiderült a gluténérzékenység, sok közösségbe kellett beilleszkednie. És sok hullámvölgyet kellett már túlélnünk. Hányszor hallottam már azt a mondatot: Anya én fura vagyok, hogy gluténérzékeny vagyok? Az elején még fájt ez a kérdés. Aztán sok átbeszélgetett este, sok közösen átélt pozitív élmény és a Lili’s Truck létrehozása után, már nincs többé ilyen kérdés.

Légy különleges, nem pedig fura!

Mára ott tartunk, hogy sem Lilinek, sem nekem nem jelent gondot, szorongást és rossz érzést, ha valahol, valakinek tudtára kell adjuk, hogy ez a mosolygós, sportos testalkatú, egészséges kislány, amúgy gluténérzékeny. No para! Mi tudjuk, megoldjuk, ez nekünk nem gond. Rutinból, természetesen megy már.

Azt szokták mondani, ha te nem feszülsz rá arra, hogy mondjuk gluténérzékeny vagy, akkor a környezeted is teljesen természetesnek fogja venni, és pont úgy kezeli majd, ahogyan te viszonyulsz hozzá.

Ez a mondat, lehet, hogy egy kicsit kacifántos lett, de a lényeg tényleg az, hogy ha már úgy érzed, hogy a gluténmentesség nem átok, hanem egy hozzád tartozó tulajdonság, ami teljesen természetes a számodra, akkor benned van a szupererő!

Ehhez persze idő kell, és sok-sok munka magunkban, a lelkünkben!

De hajrá! Megéri, higgyétek el!

Hiszen…

A gluténmentesség szupererő!